Τηλ. Επικοινωνίας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ρινοπλαστική

 
 
Στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού Θάνου Κοντογιάννη στην Αθήνα μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την επέμβαση της ρινοπλαστικής, μία από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Ως σκοπό έχει την αισθητική βελτίωση της μύτης, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Συνήθως, γυναίκες και άνδρες που εμφανίζουν δυσμορφίες στη μύτη λόγω κληρονομικότητας και λόγω τραυματισμών επιλέγουν αυτή την αισθητική επέμβαση, καθώς θεωρείται επέμβαση βιτρίνας. Η μύτη είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του προσώπου και ως εκ τούτου πρέπει να γίνεται από πλαστικό χειρουργό με ανάλογη εμπειρία και να εφαρμόζεται σε συνειδητοποιημένα άτομα που γνωρίζουν τι περιμένουν από μια τέτοια επέμβαση.

Συνοπτικά:
  • Χρόνος παραμονής στο χειρουργείο: 1 ώρα.
  • Πρέπει να αποφεύγεται η σωματική καταπόνηση για 15 ημέρες.
  • Ο χειρουργηθείς φοράει τον ειδικό νάρθηκα 8 ημέρες.
  • Η τελική εικόνα της μύτης θα φανεί 4-6 μήνες μετά από το χειρουργείο.
  • Θα υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα πρηξίματα κάτω από τα μάτια ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, τα οποία (πιο έντονα τη δεύτερη-τρίτη ημέρα) και υποχωρούν από την τέταρτη ημέρα και μετά.
  • Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το πρόβλημα και με την κλινική που θα γίνει το χειρουργείο.
 
 
 
Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για την επίσκεψή μας στο γραφείο του πλαστικού χειρουργού;

Εδώ θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του τις ανησυχίες σας και την άποψή σας για το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης συζητώντας μαζί σας και βοηθώντας σας να κατανοήσετε τι θα προκύψει από αυτή.

Τελειώνοντας την εξέτασή του, θα ελέγξει με λεπτομέρεια το ιατρικό σας ιστορικό και θα σας υποδείξει να κάνετε κάποιες εξετάσεις (γενική αίματος, σάκχαρο, ουρία, ΗΚΓ, ακτινογραφία θώρακος) απαραίτητες για τον προεγχειρητικό έλεγχο.

Πριν φύγετε από το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, θα πρέπει να σας έχουν δοθεί οδηγίες για την προεγχειρητική και μετεγχειρητική συμπεριφορά σας, ώστε μέσα από τη σωστή συνεργασία σας με το γιατρό να έχει η επέμβαση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
 
Ρινοπλαστική
 
 
 
 
H ώρα του χειρουργείου & τι πρέπει να γνωρίζετε.

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται με νάρκωση συνήθως, χωρίς να αποκλείεται η τοπική αναισθησία και μέθη.

Πολλές φορές όταν υπάρχουν και λειτουργικά προβλήματα που δυσκολεύουν την αναπνοή, όπως σκολίωση διαφράγματος, υπερτροφικές ρινικές κόγχες, τραυματική μετατόπιση ρινικού σκελετού, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και αυτά από τον πλαστικό χειρουργό.

Μετά την επέμβαση και ξυπνώντας από τη νάρκωση, η αναπνοή γίνεται με το στόμα γιατί στο εσωτερικό της μύτης τοποθετείται ειδικός πωματισμός για να μη ματώνει. Αυτό διαρκεί για μία ημέρα. Μετά αφαιρείται και αναπνέουμε ελεύθερα.

Εξωτερικά θα υπάρχει ένας ειδικός νάρθηκας που θα παραμείνει για περίπου οκτώ ημέρες και ο οποίος βοηθά να διατηρήσει η μύτη το σχήμα που της δώσαμε στο χειρουργείο.

Δε χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική για αυτή την επέμβαση παρά μόνον λίγες ώρες μετά το χειρουργείο όσο απαιτείται για να συνέλθουμε από τη γενική νάρκωση.

Μετά αναχωρούμε για το σπίτι μας. Για κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως 15 ημέρες) σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού αποφεύγουμε τη σωματική καταπόνηση (γυμναστήριο, χειρωνακτική εργασία κ.τ.λ.) ενώ προσέχουμε και την στάση στον ύπνο μας (κοιμόμαστε ανάσκελα).