Τηλ. Επικοινωνίας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αυξητική Στήθους

 
 
 
Αυξητική Στήθους
 
 
 
Ο πλαστικός χειρούργος Θάνος Κοντογιάννης με ιατρεία σε Αθήνα, Καλαμάτα & Χαλκίδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε επεμβάσεις αυξητικής στήθους. Το πρόβλημα αυτό αφορά συχνότερα νέες κοπέλες που έχουν μικρό, έως ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος, που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας. Αισθάνονται άσχημα στις ιδιαίτερες στιγμές με τον σύντροφό τους ή όταν πρέπει να κυκλοφορήσουν στην παραλία με το μαγιό τους.

Εκτός από την αισθητική χειρουργική, τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται και στην επανορθωτική χειρουργική σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή για καρκίνο μαστού.
 
 
 
 
Η αισθητική επέμβαση που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα είναι η αυξητική στήθους (Augmentation) με προσθήκη ενθέματος σιλικόνης. Με τα νεότερα ενθέματα και τις βελτιωμένες τεχνικές της επέμβασης, η πιθανότητα επιπλοκών που εμφανιζόταν παλαιότερα έχει σχεδόν ξεπεραστεί φτάνοντας μόλις στο 2% περίπου.

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή την επέμβαση για αισθητικούς λόγους μπορούν να κυοφορήσουν και να θηλάσουν χωρίς πρόβλημα.

Πληροφορίες για τα ενθέματα:
Τα ενθέματα σιλικόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, έχουν σχήμα και σύσταση παρόμοια ενός νεανικού μαστού και αποτελούνται, είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο gel σιλικόνης, είτε από περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο φυσιολογικό ορό.

Τα ενθέματα της πρώτης κατηγορίας τοποθετούνται, είτε πάνω από τον θωρακικό μυ και κάτω από τον μαζικό αδένα, είτε κάτω από τον θωρακικό μυ μέσα σε μια ειδική θήκη (τσέπη) που σχηματίζεται μέσω μιας μικρής τομής του δέρματος, 4cm (4 εκατοστά) περίπου.

Η δεύτερη κατηγορία των ενθεμάτων τοποθετούνται πάντα σε μία θήκη που σχηματίζεται κάτω από τον θωρακικό μυ. Η τομή του δέρματος, δια μέσω της οποίας γίνεται η τοποθέτηση του ενθέματος σιλικόνης, γίνεται είτε στην υπομαστική πτυχή, είτε στον κάτω πόλο της θηλέας άλω, είτε σπανιότερα στην περιοχή της μασχάλης. Οι τομές αυτές έχουν πολύ καλή επούλωση και δεν αφήνουν σημάδια.

Πληροφορίες για την επέμβαση:
Η επέμβαση τοποθέτησης ενθεμάτων σιλικόνης γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση (αφού έχει σχηματιστεί πλήρες ιατρικό ιστορικό και γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις), έχει διάρκεια περίπου 1-1,5 ώρα και δεν είναι απαραίτητη η διανυκτέρευση στην κλινική. Η επιστροφή της γυναίκας στο σπίτι μπορεί να γίνει επομένως την ίδια μέρα που θα γίνει το χειρουργείο & τοποθετείται ένας ειδικός στηθόδεσμος, τον οποίο θα φορά επί 24ώρου βάσεως για έναν μήνα περίπου, με τα απαραίτητα διαλείμματα για την υγιεινή του σώματός της.


Οι μετεγχειρητικές ενοχλήσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται σύντομα, περίπου σε μία εβδομάδα!